Vrijwilligers

De Nassau4Daagse van de Nassauschool kan niet bestaan zonder vrijwilligers en daar hebben we jullie als ouders voor nodig. Om alles goed te laten verlopen hebben we een grote groep vrijwilligers nodig die het leuk vindt om de kinderen van de Nassauschool een onvergetelijke 4daagse te bezorgen. Hieronder kun je wat meer informatie lezen over de verschillende vrijwilligerstaken. Voor alle taken geldt dat je dit niet alle dagen hoeft te doen. In het formulier of in overleg met de commissie kun je aangeven welke dagen je kunt helpen. Ben je na het lezen enthousiast geworden? Vul dan het formulier in via de volgende knop.


Voorloper en Achterloper
Als voorloper zorg je dat de juiste route wordt gelopen. Van de commissie krijg je de kaart met de beschrijving mee. Je loopt voorop en mag dan ook gerust kinderen terugfluiten die voor je uit gaan lopen! Het is belangrijk dat iedereen achter de voorloper en voor de achterloper wandelt. De achterloper loopt achteraan en zorgt dat er niemand achter de groep loopt of op een pauzeplek achterblijft. Zo komen we allemaal veilig over de eindstreep.

Tijdsinvestering: 1,5 tot 2 uur per avond

Verkeersregelaar
Verkeersregelaars staan op verschillende plekken langs de route en zorgen ervoor dat alle kinderen veilig kunnen oversteken. Om dit te kunnen doen moet je een online cursus volgen en deze met een voldoende afronden. Dit is een gratis e-learning die je in je eigen tijd kunt doen. Dit kost ongeveer een uur extra tijd. Je krijgt hiervoor alle informatie van ons toegestuurd.

Tijdsinvestering: 1,5 tot 2 uur per avond + 1 uur e-learning (half mei)

Ondersteuning pauzepost
Als je op de pauzepost ondersteunt, zorg je dat de lopers even goed kunnen uitrusten. Je richt de aangewezen pauzepost in en zorgt dat de wandelaars op tijd aan hun welverdiende pauze kunnen beginnen. De commissie zorgt voor de boodschappen. Verder kun je ondersteunen bij het inladen van de boodschappen, het klaarzetten, en ben je aanwezig op de pauzepost om lekkers uit te delen en ruim je de boel naderhand weer op.

Tijdsinvestering: 1,5 tot 2 uur per avond

EHBO’er
Ben je gecertificeerd EHBO’er, dan kunnen we jou gebruiken tijdens de wandeldagen. Je bent bereikbaar voor de momenten dat er eerste hulp verleend moet worden en zorgt dat je voldoende pleisters en sokken bij je hebt!

Tijdsinvestering: 1,5 tot 2 uur per avond

Commissielid
Als commissielid van de Nassau4Daagse start je vanaf september met de voorbereidingen voor de volgende editie. We vergaderen aan de start van het schooljaar ca. eens per twee maanden ongeveer anderhalf tot twee uur (in de avonduren) en vanaf januari ten minste eens per maand. Hoe dichter we bij de Nassau4Daagse komen, hoe meer tijd het van je vraagt. Zo besteden we bijvoorbeeld tijd aan het werven van vrijwilligers, houden we de website up-to-date, moeten de medailles gesorteerd worden en vragen we de vergunning aan bij de gemeente. Op de wandeldagen zelf zijn we natuurlijk ook actief en zorgen we ervoor dat alles goed verloopt!

Er zit vast een leuke taak voor je tussen. Klik gauw op de knop, vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!